Jaké zvolit kufry na motorku – poradíme vám

on

Nyní je ten správný čas pro vyjížďky na motorce. Není horko a zima také ne, proto je skvělý čas na cestování. Ať už si povezete stan pro přespání v přírodě, v kempech či jinde, nebo vyrážíte na celodenní výlety po naší krásné zemi, nějaké motokufry vám jistě přijdou vhod. Kam jinam byste chtěli uložit veškeré potřeby? Do batožiny na záda to jistě nepůjde.

Jedním ze způsobů jsou motobrašny

Lehké motobrašny jsou vhodnou volbou pro začínající motorkáře, kteří se chystají jezdit větší dálky. Navíc jsou levnější než motokufry z pevného materiálu. Vybírat můžete z typů, které lze připevnit na nádrž, nebo také moto brašny, které lze připevnit na strany motorky. Dále lze také zvolit brašny na sedlo, ale i na nádrž. U nich mnohdy máte i průhlednou kapsu s nepromokavým materiálem pro vložení například navigace. Pokud se rozhodnete pro boční brašny, dávejte si pozor na rozložení potřeb. Na každé straně by tedy měla být stejná váha.

Motokufry pro zkušené

Moto kufry jsou zpravidla pevné a pro jejich výrobu byl použit materiál, jako je hliník nebo pevný plast. Je třeba počítat s tím, že jsou těžší než motobrašny. Ovšem celkově vypadají lépe a lze je připevnit jak na sedlo, tak i na boční strany motorky. Díky jejich materiálu jsou také odolnější v případě nechtěného pádu. Jejich další výhodou je i to, že je lze zamčít, a to jak k motorce, tak i samotný kufr. Tudíž tehdy, kdy se budete chtít oddálit od motorky, budete mít jistotu, že vám helmu v kufru, osobní věci či samotný kufr nikdo jen tak neodcizí.

Mezi velmi oblíbené a také nejprodávanější patří kufry na moto z hliníku. Považují se za jedny z nejpevnějších a mnoho motorkářů je na cestách využívá i jako stolek nebo stoličku. Naopak kufry z plastu se hodí více pro silniční motorky a skútry. Nezapomínejte také na rozložení potřeb v kufrech. Pokud koupíte boční kufry, na každou jejich stranu umístěte stejnou váhu. Těžší předměty by měly být uloženy u těžiště, takže například nářadí doporučujeme umístit do kufru nad či pod sedlem. Nebo v případě, že koupíte brašny na moto, umístěte těžké věci na nádrž. 

Nejnovější články

Jak připravit zahradu na jaro

Jaro je za dveřmi a s ním i čas na probuzení zahrady z zimního spánku. Naplánujte si venkovní aktivity, díky kterým bude vaše zahrada...